Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι
Στο όνομα της κρίσης νέα μέτρα έρχονται για να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την ήδη δύσκολη ζωή μας.
Βλέπουμε το εισόδημά μας να συρρικνώνεται δραματικά και οι προοπτικές να διαγράφονται δυσοίωνες για το μέλλον. Και σαν να μην φτάνει αυτό, οι κυβερνώντες μας προτείνουν για άλλη μια φορά τον δανεισμό, για να βοηθήσουν κι’ άλλο τις τράπεζες να αυξήσουν την κερδοφορία τους, αφού φαίνεται ότι δεν τους φτάνουν τα δισεκατομμύρια ευρώ που έτρεξαν πλουσιοπάροχα από τις τσέπες του Ελληνικού Λαού στις τσέπες της “αναξιοπαθούσας” τάξης των τραπεζιτών και των μεγάλων ανωνύμων εταιριών.
Το ταμείο μας, τον Ο.Α.Ε.Ε., αφού καλά καλά το ξεζούμισαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, μεταφέροντας τα ζεστά χρήματα των ασφαλισμένων που προορίζονταν για την πληρωμή των συντάξεων και των δαπανών υγείας απ’ ευθείας στις τσέπες των κάθε λογής ανωνύμων εταιριών, ρίχνουν τώρα στο τραπέζι την πρόταση του 7ου διμήνου και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων . Έτσι όταν φτάσει και για εμάς η ώρα της συνταξιοδότησης, σαν τα ψωριάρικα σκυλιά θα πρέπει να αρκεστούμε στο προνοιακό επίδομα ελεημοσύνης που θα είναι διατεθειμένοι να μας πετάξουν, με ένα άθλιο Δημόσιο Κοινωνικό Σύστημα Υγείας που το μόνο που θα μπορεί να μας εξασφαλίσει θα είναι έναν αναξιοπρεπή θάνατο.
Απαιτούμε εκλεγμένη διοίκηση του Ο.Α.Ε.Ε. και εκλεκτικό σώμα.
Εν μέσω κρίσης τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και τραπεζών εξακολουθούν να είναι υπέρογκα. Τα προηγούμενα χρόνια πληρώσαμε για την ανάπτυξη του κεφαλαίου. Σήμερα καλούμαστε να πληρώσουμε και πάλι για την κρίση τους.
Σήμερα έφτασε η ώρα να βάλουμε πλάτη για να γυρίσει ο τροχός αλλιώς. Έφτασε η ώρα να συσπειρωθούμε γύρω από το σωματείο μας να το δυναμώσουμε και να το θεριέψουμε. Γιατί η δύναμη δεν βρίσκεται στο Δ.Σ που εκλέγουμε, αλλά στη γνώση, στη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων και στην κοινή δράση.
Για όλα τα παραπάνω το Δ.Σ. της Ε.Κ.Φ.Α. μας καλεί να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση-διαμαρτυρία που διοργανώνει η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Ε.Β.Ε. τη Δευτέρα 9 Νοέμβρη 2009 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Θέατρο ΑΛΦΑ (Πατησίων 37) που θα συζητηθούν το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ το ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ και το ΩΡΑΡΙΟ.
Επίσης καλεί την Π.Ο.Φ. να πρωτοστατήσει ώστε να ενημερωθούν για τα προβλήματα και να κινητοποιηθούν οι Φωτογράφοι σε πανελλαδικό επίπεδο.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.
ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΩΝ
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Κ.Φ.Α.