Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΦΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ

Συνάδελφοι-ες
Το Δ.Σ της Ε.Κ.Φ.Α μας καλεί να συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την πέμπτη 17 Δεκ.2009 στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως.
Συνάδελφοι-ες
Και η νέα κυβέρνηση έδειξε την ταυτότητα της, στο διάλογο με τους ‘έτερους’ της, για το ασφαλιστικό .Κατεδαφίζει ότι απέμεινε από το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα.
• Μειώνει σταδιακά μέχρι το μηδενισμό την χρηματοδότηση στο ταμείο μας , που για το 2010 θα είναι μειωμένη κατά 45% σε σχέση με το 2009.
• Δεν συζητάει για την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών του ταμείο τα οποία υπολογίζονται σε 48,5 δις €.
• Φορτώνει τα ελλείμματα όπως και την ευθύνη για τη λειτουργία του ταμείου στις πλάτες των ασφαλισμένων.
• Αυξάνει υπέρογκα τις ήδη υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, συζητάει τα έξι δίμηνα να τα κάνει εφτά και να καταργήσει τα δώρα και την άδεια στους συνταξιούχους.
• Επίσης συζητάει την μείωση των συντάξεων με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους.
• Όποιος συνταξιούχος θέλει να προσθέσει στην χαμηλή του σύνταξη κάποια ψίχουλα, θα παραμένει στη δουλειά μέχρι τα 67-70 χρόνια.
• Προωθεί τα επαγγελματικά ταμεία όπως και την ιδιωτική ασφάλιση, τα οποία είναι καθαρά ανταποδοτικά και ιδιωτικά ταμεία.
Εκτός από την ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας εμπορευματοποιεί παραπέρα και την υγεία, αφού θεσπίζοντας την ηλεκτρονική κάρτα, ταυτόχρονα θέτει ανώτατο όριο για τις παροχές, που θα είναι ανάλογες με την οικονομική δυνατότητα του ταμείου και τις εισφορές του ασφαλισμένου.
Με όλα τα παραπάνω ανοίγεται πάρα-πέρα ο δρόμος για να μπουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι στους τομείς της υγείας και της ασφάλισης.
Συνάδελφοι-ες
Ο μόνος τρόπος για να αποτρέψουμε την εις βάρος μας, αλλά και εις βάρος των επόμενων γενεών, πολιτική είναι ο αγώνας ο όποιος είναι κοινός με αυτών των άλλων εργαζόμενων τμημάτων του λαού μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ.



ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Κ.Φ.Α