Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΦΕΒ 2010

ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΘΗΝΑ 27/1/2010
ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνάδελφοι - σες,
Συνεδρίασε σήμερα το Δ.Σ. και συνεκτίμησε, τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο κλάδος μας, όπως και συνολικά ο χώρος των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ.
Το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι:

Με την εναλλαγή που είχαμε στην κυβέρνηση ΟΧΙ μόνο δε φαίνονται να λύνονται τα προβλήματά μας, αλλά αντιθέτως τα υπάρχοντα οξύνονται και σ’ αυτά προστίθονται νέα.
Συγκεκριμένα:
Η χρηματοδότηση του Ταμείου μας, ΟΑΕΕ μειώθηκε κατά 44%, σε σχέση με το 2009 που σημαίνει νέες αυξήσεις σε εισφορές, περίθαλψη κλπ.
Σχεδιάζουν αλλαγή του τρόπου υπολογισμού συνταξιοδότησης με στόχο τη μείωση των συντάξεων και προετοιμάζουν αύξηση στο Φ.Π.Α.
Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, δώρο στα πολυκαταστήματα και άλλα.

Επειδή η τακτική του Τριτοβάθμιου Συνδικαλιστικού οργάνου ΓΣΕΒΕΕ με τη συμμετοχή τους στο στημένο διάλογο με την κυβέρνηση για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε επιζήμια για όλους τους μικρούς ΕΒΕ, και εμάς τους Φωτογράφους και επειδή παρά τις προτάσεις δεκάδων Ομοσπονδιών και Σωματείων αρνήθηκαν κατηγορηματικά να πάρουν οποιαδήποτε απόφαση Αγωνιστικής Διεκδίκησης συντονιζόμαστε και ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ με το πλαίσιο αιτημάτων της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ και ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΠ.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΙΑΝ.ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΙΤΗΣ