Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟΜΕΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Καματερό η Τομεακή συγκέντρωση των μελών της ΕΚΦΑ από τις Δυτικές Συνοικίες.
Το Δ.Σ. ενημέρωσε τους Συναδέλφους για θέματα όπως η Κάρτα του Πολίτη, την προσπάθεια για δημιουργία ενός Μηχανισμού άμεσης επικοινωνίας μεταξύ της Ένωσης και των μελών της(ορίστηκαν ήδη και τα μέλη-συνδετικοί κρίκοι σε κάθε περιοχή), το πρόγραμμα της ΕΣΠΑ που τρέχει και αφορά άμεσα την Ένωση και τα μέλη μας.
Το ΔΣ αφουγκράστηκε το προβληματισμό των φωτογράφων για τη κατάσταση της αγοράς και έδωσε απαντήσεις σε ζητήματα που τους απασχολούν πλέον σε καθημερινή βάση όπως, τη φωτογράφηση στα Σχολεία, ανάρτηση τιμοκαταλόγου στα καταστήματά μας, μη έκδοση Δελτίων αποστολής στις εξωτερικές φωτογραφήσεις και άλλα λογιστικά και φορολογικά θέματα αλλά το κύριο πρόβλημα και θέμα που προέκυψε από τη συζήτηση είναι τα Πνευματικά Δικαιώματα των εικόνων που παράγουμε. Το Δ.Σ. υπενθύμισε στους συναδέλφους πως σε κάθε περίπτωση πουλάμε το δικαίωμα χρήσης των εικόνων μας και με βάση αυτό χειριζόμαστε και την παράδοση ή όχι αυτών, πάντα βέβαια αντί εύλογου τιμήματος.
Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τη Γενική Συνέλευση της 16ης Μαρτίου στο ΒΕΑ.