Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ



   
KΑΛΕΣΜΑ
 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013

Αυτοαπασχολούμενοι & Μικροί Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμποροι, Αυτοκινητιστές

Με αποφασιστικότητα, απαντάμε στην αντιλαϊκή καταιγίδα της Κυβέρνησης.
 Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ με το πλαίσιο της Π.Α.Σ.ΕΒΕ μαζί με τους συμμάχους μας, το ΠΑΜΕ, τις γυναίκες και τα παιδιά μας.
Κλιμακώνουμε τον Αγώνα μας!

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ, ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013

Με τη μαζική μας συμμετοχή, στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση και στους μεγάλους επιχειρηματίες ότι δε συναινούμε σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, ότι δε συμβιβαζόμαστε με την οικονομική μας, καταστροφή. Δεν ανεχόμαστε να ζούμε στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Συνάδελφοι, σες
Τα αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης τελειωμό δεν έχουν.
Έδειξαν όμως και στους πιο δύσπιστους ότι η κυβέρνηση νοιάζεται για το πώς οι μεγάλες επιχειρήσεις θα περισώσουν και θα αυξήσουν τα κέρδη τους, φορτώνοντας τις συνέπειες της κρίσης στα λαϊκά στρώματα.

Μετά το φορολογικό και τα χαράτσια, τις περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, ουσιαστικά την κατεδάφιση της Υγείας, παιδείας, τη μείωση των συντάξεων, έφτασε η ώρα για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο από τομείς που εξυπηρετούν τα λαϊκά στρώματα ( παιδικοί σταθμοί, πρόνοια, εκπαίδευση, Υγεία κλπ.).
Τώρα η Κυβέρνηση επιδιώκει την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, με τη μείωση των μισθών έως και 30%.
Στις προθέσεις της, είναι να χειροτερέψει το Συνδικαλιστικό νόμο, να βάλει εμπόδια στη δράση των Σωματείων.
Χρησιμοποιώντας πότε την καταστολή και πότε την αντεργατική νομοθεσία επιδιώκει να τσακίσει το Συνδικαλιστικό Κίνημα, να πνίξει τους λαϊκούς Αγώνες για να περάσει απρόσκοπτα την πολιτική της.

Συνάδελφοι, σες
Το εισόδημά μας, η δουλειά μας, όπως και το μέλλον των οικογενειών μας είναι απόλυτα συνδεδεμένο με αυτά των άλλων λαϊκών στρωμάτων και των εργαζόμενων.
Οι κοινοί μας, Αγώνες δίνουν δύναμη και εγγυώνται για την αποτελεσματικότητά τους.

Έφτασε η ώρα να αποβάλλουμε κάθε αυταπάτη, να διώξουμε τους φόβους μας και με θάρρος που δίνουν τα δίκαια αιτήματά μας να συμμετέχουμε στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, να βάλουμε εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα, να ανοίξουμε το δρόμο για ανατροπή αυτής της πολιτικής, του μεγάλου κεφαλαίου και της Ε.Ε.

Έφτασε η ώρα να κρίνουμε και αυτές τις Συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ, που τόσα χρόνια καλλιεργούσαν και καλλιεργούν τον εφησυχασμό, τη μοιρολατρία και τη λογική του μικρότερου κακού, αφοπλίζοντας ουσιαστικά το Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Σήμερα ακόμα πιο επιτακτικά προβάλλει η ανάγκη να δυναμώσουμε τα Σωματεία για να γίνουν κάστρα Αντίστασης και οργάνωσης του Αγώνα.
Τα Διοικητικά Συμβούλια να κάνουν δική τους υπόθεση, το πώς ο κάθε κλάδος, η κάθε περιοχή οργανωμένα θα κατέβει στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
  • Να πάρει πίσω η Κυβέρνηση το φορολογικό νόμο και τα χαράτσια.
  • Αφορολόγητο όριο 40.000€ για κάθε οικογένεια, 20.000€ ατομικό, προσαυξημένο κατά 5.000€ για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση των Δημοτικών τελών – Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης – Κατάργηση στο Φόρτο ειδικής κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Να σταματήσει κάθε κατάσχεση πρώτης κατοικίας.

Υποστηρίζουμε το αίτημα των εργαζομένων για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων.



ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ