Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Η ΟΒΣΑ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ







 ΑΘΗΝΑ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Συνάδελφοι-σες,
Σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο στις 5 Οκτώβρη 11 π.μ. στην Ομόνοια, ενάντια στην απάνθρωπη και βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, τη μεγάλη φοροληστεία, τη μείωση συντάξεων και μισθών, το κλείσιμο των μαγαζιών μας, την αύξηση της ανεργίας.
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών, όπου Συνάδελφοί μας ασθενείς ακόμα και  καρκινοπαθείς, δεν μπορούν να κάνουν τη θεραπεία τους άλλοι να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, άλλοι να πάρουν τη σύνταξή τους γιατί χρωστάνε στον Ταμείο.
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών  διακοπής του ρεύματος σε μαγαζιά  ή σε σπίτια συναδέλφων μας ή να βλέπουμε δικαστικούς κλητήρες να επιδίδουν σημειώματα για εξώσεις ή κατασχέσεις σπιτιών.
Συνάδελφοι-σες,
Είμαστε υποχρεωμένοι οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές να απαντήσουμε στο ερώτημα:
Θα παρακολουθούμε την καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων αμήχανα, προσφέροντας ουσιαστικά τη συναίνεση μας, στη δικομματική κυβέρνηση ή με αποφασιστικότητα θα  τα αντιπαλέψουμε ορθώνοντας  το ανάστημά μας, παίρνοντας μέτρα για το δυνάμωμα της αντίστασης, της αντεπίθεσης. Δουλεύοντας με όλες μας τις δυνάμεις για τη μαζικοποίηση και το δυνάμωμα των Σωματείων, ώστε αυτά να γίνουν το αποκούμπι για κάθε αυτοαπασχολούμενο και μικρό Επαγγελματοβιοτέχνη και μικρέμπορο;
Επιβάλλεται να ανοίξουμε μέτωπο με τις συμβιβασμένες Συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ, διοικήσεις Ομοσπονδιών και Σωματείων που καλλιεργούν αυταπάτες, για την ανταγωνιστικότητα, τη χρηματοδότηση, τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, ότι θα έρθει η ανάπτυξη  και τα προβλήματά μας, θα αρχίσουν να λύνονται. Λένε ψέματα.
Την κρίση και την ανάπτυξη την πλήρωσαν και την πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα.  Η πολιτική του ανταγωνισμού, ενισχύει τα πολυκαταστήματα , κλείνει τα μικρομάγαζα, θέλει τους εργαζόμενους, κακοπληρωμένους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, χωρίς σταθερό χρόνο εργασίας.
Συνάδελφοι- σες,
Η κυβέρνηση σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα παίρνει όλο και νέα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτό απαιτεί η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Πιστεύουμε ότι έφτασε η ώρα να σπάσουμε το φαύλο κύκλο. Να τελειώνουμε με τους εκβιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.
Τα δάνεια τα πληρώνουμε εμείς, τα λαϊκά στρώματα, αλλά αυτά μέχρι και το τελευταίο €υρώ, κατευθύνονται στους Τραπεζίτες και στις μεγάλες επιχειρήσεις.
Έφτασε η ώρα που πρέπει να σκεφτούμε ποια είναι η θέση μας, τι πρέπει να κάνουμε έτσι ώστε ο πλούτος που παράγεται να χρησιμοποιείται για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών αυτών που τον παράγουν και όχι να πλουτίζει μια ομάδα επιχειρηματιών.
Αυτό σημαίνει δυνάμωμα των σωματείων, να παραμερίσουμε τους συμβιβασμένους, αγώνας μέσα από την ΠΑΣΕΒΕ μαζί με το ΠΑΜΕ τις γυναίκες και τα παιδιά μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ