Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΦ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ



Ανακοίνωση ΠΟΦ για θέματα σχετικά με το λεγόμενο «Παραεπαγγελματισμό».

Τον τελευταίο καιρό έχουμε μεμονωμένες περιπτώσεις από Μέλη μας που κινούνται στην κατεύθυνση της  παρακίνησης σε ποινική-φορολογική δίωξη ατόμων που εργάζονται ως φωτογράφοι δίχως να έχουν τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία.
Ως ΔΣ της ΠΟΦ θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Για την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει υπεύθυνες είναι οι έως σήμερα κυβερνήσεις που με τις πολιτικές τους ενίσχυσαν το κεφάλαιο τσακίζοντας μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά δικαιώματα, καταβαραθρώνοντας την οικονομική δυνατότητα των πελατών μας.
 Έκοψαν την κρατική επιχορήγηση στην κοινωνική ασφάλιση, έδωσαν ζεστό χρήμα των αποθεματικών στο κεφάλαιο, κούρεψαν τα εναπομείναντα αποθεματικά και σήμερα με τα νέα φορολογικά μέτρα έρχονται να μας πάρουν από αυτά που δεν έχουμε.
Όλα αυτά κάνουν επιτακτική την ανάγκη για δράση των Ενώσεών μας σε αγωνιστική κατεύθυνση από κοινού με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα έως την ανατροπή αυτών των πολιτικών.
Οι παρεμβάσεις από συνδικαλιστές στην εφορία, η παρακίνηση συναδέλφων να καρφώνουν όποιον πέσει την αντίληψή τους (συχνά ανθρώπους που έως χτες είχαν καταστήματα και σήμερα τα έχουν κλείσει και, πνιγμένοι στα χρέη, παλεύουν να επιβιώσουν), όχι μόνο δεν ταιριάζει σε εκλεγμένους αντιπρόσωπους, αλλά πρακτικά στηρίζει την κυβέρνηση ώστε να συνεχίσει ανενόχλητη την αντιλαϊκή της επιδρομή,  διαιωνίζοντας το «διαίρει και βασίλευε».
Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιες λογικές.
 Η λύση δε θα έρθει κυνηγώντας τον κάθε βιοπαλαιστή, θα έρθει με τη συλλογική μας δράση, μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, για όλα όσα μας ανήκουν.

Αθήνα,     Φεβρουάριος 2014