Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΗ 6μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑΣτρογγυλεμένο ορθογώνιο: OMΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 
Ο.Β.Σ.Α.
ΠΑΤΟΥΣΑ 3 Τ.Κ. 10677 ΑΘΗΝΑ ' 210 – 3809327 FAX 210 –3818740
E’mail obsagr@gmail.com


 
                                                                                                                                             ΑΘΗΝΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014


                                                                                                                                  ΑΘΗΝΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 5.30μ.μ. στην ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ

Συνάδελφοι –σες,
Οι ανατροπές στο Ασφαλιστικό σύστημα συνεχίζονται. Συγκεκριμένα:
1.     Από την 1η Ιουλίου μειώνονται δραστικά οι επικουρικές συντάξεις.
2.     Εφαρμόζεται νόμος που καταργεί  πάνω από 100 κοινωνικούς πόρους  υπέρ των Ταμείων.
3.     Από το 2015  θα έχουμε και νέα σημαντική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς το Ταμείο μας και νέα μεγάλη μείωση στις συντάξεις αφού ο υπολογισμός των συντάξεων  θα γίνεται με διαφορετικό συντελεστή.
Είναι γνωστό ότι ο ΟΑΕΕ βρίσκεται υπό κατάρρευση, αφού αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδης υποχρεώσεις του.
Η πολιτική της κυβέρνησης την οποία έχει συναποφασίσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ΜΗΔΕΝΙΚΗ χρηματοδότηση του Ταμείου μας.

Ακόμη το κράτος  θα εγγυάται τη σύνταξη των 360 € και όχι το σύνολο της σύνταξης  όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
Επίσης έχει αποφασισθεί, αύξηση των ορίων ηλικίας σε κατηγορίες ασφαλισμένων, με προοπτική να γενικευθεί σε όλους τους ασφαλισμένους φτάνοντας  το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 70.

Συνάδελφοι – σες,
Όλοι έχουμε αποκτήσει μεγάλη εμπειρία από την πολιτική των κυβερνήσεων. Καταλάβαμε ότι οι αναδιαρθρώσεις που ξεκίνησαν από το 1992 με σκοπό δήθεν τη θωράκιση του ασφαλιστικού συστήματος έγιναν για να το απαξιώσουν, να το κατεδαφίσουν.  Αφού κυριολεκτικά «λήστεψαν» τα  Ταμεία . Ο ΟΑΕΕ  έπρεπε να έχει 50 δισεκατομμύρια αποθεματικά, τώρα με όλα τα μέσα πριμοδοτούν την Ιδιωτική ασφάλιση, ενισχύοντας τα κέρδη των μονοπωλίων στο συγκεκριμένο χώρο.

Επίσης πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η χρησιμοποίηση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών, όπως και οι ληστρικοί φορολογικοί νόμοι για το κλείσιμο χιλιάδων  μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ για να μείνει ελεύθερο το πεδίο για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Συνάδελφοι – σες,
Καμία αναμονή και εφησυχασμός!
Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΒΕΕ που καλλιεργούν αυταπάτες ότι πέρασαν τα ΔΥΣΚΟΛΑ.

Τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ δεν έχουν ΤΕΛΟΣ, θα συνεχιστούν όσο κυριαρχεί η πολιτική ενίσχυσης της κερδοφορίας των μονοπωλίων, η πολιτική του ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τις Ενώσεις να ΠΑΡΟΥΝ όλα τα οργανωτικά μέτρα για την μαζική συμμετοχή των Επαγγελματοβιοτεχνών στο συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό την ΠΕΜΠΤΗ 19 Ιουνίου 2014, στις 6 το απόγευμα στα  Προπύλαια.

Διεκδικούμε:
·        Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
·        Καμία μείωση στις συντάξεις – αποκατάσταση όλων των περικοπών.
·        Καμία μείωση στην κρατική χρηματοδότηση. Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ στα 2/3 των εξόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·        Θεώρηση όλων των βιβλιαρίων - Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους, τώρα. Όσους εργάζονται και όσους είναι άνεργοι, ανεξάρτητα από χρέη στον ΟΑΕΕ.
·        Πάγωμα των χρεών στον ΟΑΕΕ
·        Κατάργηση της ποινικοποίησης των χρεών προς το Ταμείο. ΟΧΙ στη μετατροπή τους, σε χρέη προς το Δημόσιο. Να σταματήσει τώρα κάθε κατάσχεση.

Ο αγώνας για τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση δεν είναι υπόθεση μόνο των συνταξιούχων. Είναι υπόθεση όλων των αυτοαπασχολούμενων, όλων των εργαζομένων, γυναικών και  νέων ασφαλισμένων  που θα υποστούν την πλήρη εμπορευματοποίησή της.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 5.30μ.μ. στην ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην Πανελλαδική Συγκέντρωση
την Πέμπτη 19 Ιούνη στα Προπύλαια, στις 6μ.μ.