Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΟΒΣΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ





 OMΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ    Ο.Β.Σ.Α.   ΠΑΤΟΥΣΑ 3 Τ.Κ.10677 ΑΘΗΝΑ '210 3809327 FAX210 3818740E’mail obsagr@gmail.com
 






 ΑΘΗΝΑ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΚΑΛΕΣΜΑ
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ  ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ 1Η ΟΚΤΩΒΡΗ 2014, 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.
Διαδηλώνουμε ενάντια στην πολιτική που κλείνει τα μαγαζιά μας, στην πολιτική που γεννάει ανεργία, φτώχεια και δυστυχία. Διαδηλώνουμε ενάντια στα φορολογικά χαράτσια.. Διεκδικούμε:
  • Την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων.
  • Αφορολόγητο 20.000,00€ για την οικογένεια, προσαυξημένο κατά 5.000,00€ για κάθε παιδί.
  • Φορολόγηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων με συντελεστή 45%.
  • Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.  Απαιτούμε:
  • Την κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ.
  • Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο, τις Τράπεζες.
  • Κούρεμα των χρεών των αυτοαπασχολούμενων προς τις Τράπεζες, από τα δάνεια που έχουν πάρει με όριο 30% γι’ αυτούς που διατηρούν την επιχείρηση , 50% γι’ αυτούς που έχουν βάλει λουκέτο, για δάνεια μέχρι 300.000,00€.
  • Θεώρηση των βιβλιαρίων Υγείας σε όλους  τους ασφαλισμένους, ανεξάρτητα αν χρωστάνε στο Ταμείο. Διαδηλώνουμε ενάντια στην απαξίωση και εμπορευματοποίηση της Υγείας.
  • Αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ υγεία για όλους με προτεραιότητα στην πρόληψη.
Συνάδελφοι – σες,
Καμία εμπιστοσύνη στη συγκυβέρνηση ότι μπορεί να χαλαρώσει την αντιλαϊκή πολιτική. Καλλιεργούν προσδοκίες για να μας ξεγελάσουν, να μας αποκοιμίσουν. Ο ανταγωνισμός των μεγάλων επιχειρήσεων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και διεθνώς απαιτεί όλο και μεγαλύτερα κέρδη σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Όχι στις αυταπάτες που καλλιεργούν πολιτικές δυνάμεις, ότι είναι δυνατό με κυρίαρχα τα μονοπώλια, τις Τράπεζες, τα πολυκαταστήματα, με την επιτήρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σηκώσουμε κεφάλι οι μικροί ΕΒΕ.
 Καμία εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που ουσιαστικά υποστηρίζουν τα αιτήματα των μεγάλων επιχειρήσεων, που είναι πολιτική  της Ε.Ε. και στρέφονται σε βάρος των μικρών ΕΒΕ. Καλλιεργούν αυταπάτες, έχουν μεγάλες ευθύνες για τον εκφυλισμό και  την άσχημη κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος. Έχουν μεγάλη ευθύνη για το χαμήλωμα του πήχη των αιτημάτων μας. Συμφωνούν και αυτοί ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη φτώχεια και την ανεργία.
Δεν είμαστε Μόνοι μας !
Έχουμε τα σωματεία μας, που πρέπει να τα δυναμώσουμε, να τα μαζικοποιήσουμε. Να δυναμώσουμε την κοινωνική συμμαχία με την εργατική τάξη, τη μικρομεσαία αγροτιά τους νέους και τις γυναίκες. Η μαζική συμμετοχή μας στη συγκέντρωση θα μας δώσει δύναμη να αντισταθούμε και από καλύτερη θέση θα προωθήσουμε τα αιτήματά μας.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ
Στρογγυλεμένο ορθογώνιο: ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΟΚΤΩΒΡΗ 2014  -  9 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ