Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΚΦΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΚΦΑ ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΒΣΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ



                     ΑΘΗΝΑ 15 ΑΠΡΙΛΗ 2018                
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Όλοι στους Δρόμους!
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
7:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα

Συνάδελφοι, Συναδέλφισες
Το ΔΣ της ΟΒΣΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πυραυλική επίθεση χωρών μελών του ΝΑΤΟ στη Συρία. Αφορμή αυτή τη φορά η “φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα” στη Ντούμα από δυνάμεις του Συριακού στρατού.
Άλλωστε δεν είναι πολύς ο καιρός που με αφορμή τα πυρηνικά του Σαντάμ οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο ΙΡΑΚ ρίχνοντας την νόμιμη κυβέρνηση και εγκαθίδρυσαν ανδρείκελα για τον έλεγχο των πετρελαίων της περιοχής. Ποιος θυμάται άλλωστε σήμερα ότι δεν βρέθηκαν ποτέ πυρηνικά στο ΙΡΑΚ.
ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Γαλλία ματώνουν τους λαούς της περιοχής για άλλη μια φορά. Πραγματικός τους στόχος είναι τα πετρέλαια της περιοχής, ο έλεγχος των δρόμων μεταφοράς και οι σφαίρες επιρροής. Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή και η τεράστια συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων μόνο καλά μαντάτα δεν φέρνει για τους λαούς.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες που με την πολιτική της μπλέκει όλο και βαθύτερα τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Είναι μεγάλο ψέμα ότι έτσι θωρακίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματά μας στην περιοχή. Η Τουρκία, που διεκδικεί το “μισό Αιγαίο”, χώρα του ΝΑΤΟ είναι και επιδιώκει την είσοδό της και στην Ε.Ε.
Συνάδελφοι-σες, τώρα είναι η στιγμή να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει καθήκον να καταδικάσει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και να απαιτήσει η κυβέρνηση αμέσως:
·           Να διακόψει κάθε σχέση με αυτά τα σχέδια.
·           Να κλείσει  τις ΝΑΤΟικές  βάσεις και να επιστρέψουν στη χώρα οι Έλληνες στρατιώτες  που βρίσκονται σε αποστολές  εκτός συνόρων.
·           Γη, θάλασσα και αέρας της χώρας έξω από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Με την πάλη μας σε κάθε Σωματείο δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας με τους λαούς της περιοχής, ιδιαίτερα με τους λαούς που υποφέρουν από την επιθετικότητα των ιμπεριαλιστών, δυναμώνουμε την φιλειρηνική μας δράση ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια ελληνικών και ξένων μονοπωλίων.
Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                        ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ             ΠΑΝΤΖΟΣ ΘΩΜΑΣ