Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ Ε. Β. Ε.

Αθήνα 2 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Αντιμονοπωλιακό μέτωπο των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, καλεί σε Αγωνιστική συστράτευση, μαζί με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ, με τους μικρομεσαίους αγρότες και την ΠΑΣΥ όλους τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους Επαγγελματοβιοτέχνες – Αυτοκινητιστές να συμμετέχουν σε όλες τις Αγωνιστικές Συγκεντρώσεις σε κάθε Νομό, σε κάθε πόλη της Ελλάδας , και στην Αθήνα την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010, 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Πρέπει να ξεσηκωθούμε. Η βάρβαρη πολιτική πρέπει να συναντήσει Αντίσταση.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, εκτός από αυτό του μαζικού Αγώνα, για να διαφυλάξουμε ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό περιεχόμενο του ασφαλιστικού μας συστήματος και τα άλλα δικαιώματα μας.

Η κυβέρνηση μαζί με τη Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ ακολουθώντας πιστά την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού λεηλάτησαν τα αποθεματικά του Ταμείου μας, που έπρεπε σήμερα να είναι στα 50 Δισεκατομμύρια €. Τώρα φορτώνουν την ύπαρξη και τη λειτουργία του Ταμείου μας, στις πλάτες των ασφαλισμένων, αφού μειώνουν την χρηματοδότηση έως το μηδενισμό της. Υποβαθμίζουν παραπέρα τις παροχές σε φάρμακα και Υγεία.

Πρέπει να ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ, για να εμποδίσουμε την αύξηση του ορίου ηλικίας από τα 65 στα 70, την μείωση της σύνταξης, με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους, το πετσόκομμα από τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους, τα Δώρα και τα επιδόματα της χρονιάτικης άδειας, το πάγωμα και πάλι των συντάξεων. Το 70% των συνταξιούχων παίρνει συντάξεις 600€.

Πρέπει να ξεσηκωθούμε για να αποτρέψουμε τα νέα φορολογικά βάρη, την κατάργηση του πολύ χαμηλού αφορολόγητου των 10.500€, την αύξηση του ΦΠΑ, τα νέα αντικειμενικά κριτήρια, τη δημοτική φορολογία και άλλα.

Επιβάλλεται να συμμετέχουμε μαζικά στη Συγκέντρωση για να διεκδικήσουμε τη δουλειά μας, που χάνεται σε όφελος των πολυκαταστημάτων, μεγαλοκατασκευαστών, των μεγαλοεισαγωγέων.

Να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, από τον πλούτο που υπάρχει άφθονος και για τον οποιο συμβάλλουμε και εμείς οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ.

Τα ελλείμματα και ο δήθεν κίνδυνος για χρεοκοπία αποτελούν άλλοθι για το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής τους. Θέλουν να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Θέλουν οι πλουτοκράτες να αυξήσουν τα κέρδη τους. Έχουν απύθμενο θράσος όταν μας καλούν να συναινέσουμε στην απεμπόληση των δικαιωμάτων μας, για να σώσουμε την κοινή μας, πατρίδα. Έχουν απύθμενο θράσος όταν βάζουν εμάς που είμαστε θύματα της πολιτικής τους, στην ίδια όχθη με τους θύτες – τους εκμεταλλευτές με τους εκμεταλλευόμενους. Δεν μπορούν και δεν πρέπει να μας εξαπατήσουν.

Καταγγέλλουμε τις συμβιβασμένες Συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ, που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική. Είναι καθήκον μας, να τις αποδυναμώσουμε, για να είναι πιο αποτελεσματικοί οι Αγώνες μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Χρηματοδότηση στα 2/3 του προϋπολογισμού του ΟΑΕΕ, και κάλυψη όλων των ελλειμμάτων από το κράτος.
• Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Κατώτερη σύνταξη στα 1.150,00 €.
• Μέτρα για την αποκατάσταση των αδικιών από τη διαδοχική ασφάλιση.
• Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

• φορολογικά μέτρα που, ο καθένας να πληρώνει με βάση τη φοροδοτική του ικανότητα.
• Κατάργηση, των κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και ανέλεγκτων χρήσεων.
• Αφορολόγητο ατομικό 20.000€ και 40.000€ για την οικογένεια.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης (τρόφιμα, ένδυση, κλπ.)
• Κατάργηση της Δημοτικής φορολογίας και των Δημοτικών τελών.
• Αύξηση της φορολογίας των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%.
• Την προστασία της ντόπιας παραγωγής από τα εισαγόμενα.
• Την απαγόρευση επέκτασης ή δημιουργίας νέων πολυκαταστημάτων.
• Μέτρα για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας.
• Επίσης δηλώνουμε την αντίθεσή μας, στην απελευθέρωση των Επαγγελμάτων που οδηγεί στη μονοπώληση από το μεγάλο κεφάλαιο.


Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΒΕ
Καλεί το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων , κάθε σωματείο και ομοσπονδία να εκφράσει με κάθε τρόπο την αγανάκτηση του, στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ανακοινώθηκαν, να συμμετέχει Αγωνιστικά σε όλες τις Κινητοποιήσεις Πανελλαδικά.


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ