Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Αθήνα 4 Μάρτη 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Το ΔΣ της ομοσπονδίας μας καλεί όλους τους μικρούς και Αυτοαπασχολούμενους Επαγγελματοβιοτέχνες – Αυτοκινητιστές, να συμμετέχουν μαζικά την Παρασκευή 5 Μάρτη 2010 και ώρα 10 π.μ. στο Σύνταγμα, στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ μαζί με το ΠΑΜΕ.
Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν είναι προσωρινά, είναι ΜΟΝΙΜΑ, θα ακολουθήσουν και άλλα.

Μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις, αυξάνουν τα φορολογικά βάρη και το ΦΠΑ, περικόπτουν κοινωνικές δαπάνες, κατεδαφίζουν ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό περιεχόμενο του ασφαλιστικού μας συστήματος, αυξάνουν τις ασφαλιστικές μας εισφορές μειώνουν τις υποβαθμισμένες παροχές μας, εμπορευματοποιούν ακόμη παραπέρα την υγεία και την παιδεία , επιβάλλουν αυξήσεις στα καύσιμα, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ.

Αυτά τα μέτρα θα έχουν αρνητική επιπτώσεις στη δουλειά μας, αφού μειώνουν το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων.
Η κυβέρνηση λέει ψέματα ότι μ’ αυτά τα μέτρα θέλει να καλύψει μέρος των ελλειμμάτων.
Μ’ αυτά τα μέτρα ενισχύει την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου στον παγκόσμιο καπιταλιστικό ανταγωνισμό. Ενισχύει αυτούς που δημιούργησαν την κρίση.

Τα ίδια μέτρα παίρνουν και άλλα κράτη της ΕΕ που έχουν μικρότερο δημόσιο χρέος και λιγότερα ελλείμματα.
Καταγγέλλουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ, που αντί να υπερασπιστούν τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους Επαγγελματοβιοτεχνες, συντάσσονται προκλητικά με την κυβέρνηση, την ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο.
Οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ με αποφασιστικότητα να συνταχθούμε μαζί με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ, την μικρομεσαία αγροτιά και την ΠΑΣΥ, να εμποδίσουμε αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη μεγάλη αντεπίθεση, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής για την κατάκτηση δικαιωμάτων.

Σήμερα το χρέος όλων μας είναι στο δρόμο του αγώνα.

ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΡΤΗ 2010 στις 10 π.μ στο Σύνταγμα.
(προσυγκέντρωση στις 9 το πρωί στη Πλ. Κάνιγγος).