Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ Π. Α. Σ. Ε. Β. Ε

Πατούσα 3 106 77 – ΑΘΗΝΑ τηλ. 210 3809327              ΑΘΗΝΑ 28 ΜΑΡΤΗ 2010


ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΗ 2010

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Συνάδελφοι
Οι Επαγγελματίες –Βιοτέχνες –Έμποροι – Αυτοκινητιστές
Αρνούμαστε να γίνουμε για άλλη μια φορά τα θύματα της αντιλαϊκής – φιλομονοπωλιακή πολιτικής και της οικονομικής κρίσης που το μεγάλο κεφάλαιο δημιούργησε . Μας κοροϊδεύουν, ότι τα μέτρα είναι προσωρινά για να σωθούμε απ’ τη χρεοκοπία. Είναι μέτρα που υπαγορεύονται από την Ε.Ε., που έχουν στόχο να διευκολύνουν τη μονοπώληση της αγοράς και τον εκτοπισμό των μικρών αυτοαπασχολούμενων .
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μαζί της, όλες οι πολιτικές δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου πανηγυρίζουν , ο καθένας με τον τρόπο του , γιατί η ΕΕ παρέα με το ΔΝΤ τάχα έσωσαν τη χώρα από την χρεοκοπία .
Τα δάνεια που εξασφάλισαν θα πάνε όπως πάντα στις τσέπες και τα θησαυροφυλάκια των βιομηχάνων , των τραπεζιτών , των μεγαλεμπόρων και των εφοπλιστών .
• Με τα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τη στήριξη ΝΔ και ΛΑΟΣ στέλνουν όπως πάντα το λογαριασμό στους εργαζόμενους , τους αυτοαπασχολούμενους και τα αλλά λαϊκά στρώματα .
• Προχωράνε στη λήψη σκληρών αντιλαϊκών μέτρων , αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι ήδη αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης .
• Βαφτίζουν κλέφτες και φοροφυγάδες τους επαγγελματίες – βιοτέχνες – μικρούς έμπορους -αυτοκινητιστές σε μια περίοδο που ο τζίρος καθημερινά πέφτει , τα λουκέτα αυξάνονται , η οικοδομική δραστηριότητα έχει κάθετη πτώση , οι μικρές βιοτεχνίες κλείνουν η μια πίσω από την άλλη , οι ακάλυπτες επιταγές έχουν πολλαπλασιαστεί και εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι χρωστάνε στον ΟΑΕΕ και σέρνονται στα δικαστήρια
• Με την αύξηση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου στα καύσιμα αφαιρούν εισόδημα και προσθέτουν νέα φορολογικά βάρη στα λαϊκά στρώματα .
• Με τη μείωση των αποδοχών χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων , ρίχνουν το βιοτικό επίπεδο και βουλιάζουν τη λαϊκή κατανάλωση .
• Με το πάγωμα των ήδη εξευτελιστικών συντάξεων οδηγούν εκατοντάδες χαμηλοσυνταξιούχους στη φτώχεια .
• Με τις αλλαγές που ετοιμάζουν στο ασφαλιστικό , θέλουν να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα για μια σύνταξη πείνας .
• Με την οδηγία ΜΠΟΛΚΕΝΣΤΑΙΝ , με την λεγόμενη απελευθέρωση επαγγελμάτων , και τα επαγγελματικά περιγράμματα επιδιώκουν να μειώσουν ακόμα περισσότερο μισθούς και μεροκάματα και συγχρόνως να παραδώσουν ολόκληρους κλάδους στο μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων .

Οι ρυθμίσεις του ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ειδικά για τους αυτοαπασχολούμενους :
Μειώνουν ουσιαστικά στις 6.000 € το αφορολόγητο όριο και για το υπόλοιπο μέχρι τις 12.000€, προσπαθούν να μας κάνουν κυνηγούς αποδείξεων.
Συνεχίζουν το σύστημα των ανέλεγκτων χρήσεων και των κλεισιμάτων, που τώρα το ονόμασαν αυτοπεραίωση που οδηγεί σε αναδρομική φορολόγηση και εκβιασμό των μικροεπαγγελματοβιοτεχνών, με το μπαμπούλα του ελέγχου.
Επιβαρύνουν με φόρο πολυτελείας 10% κλάδους της βιοτεχνίας (δέρμα, αργυροχρυσοχόους) χωρίς να υπολογίζουν ότι είναι κλάδοι που λόγω της κρίσης και του κατακλυσμού των εισαγωγών κινδυνεύουν με αφανισμό.
Αυξάνουν υπέρογκα τη φορολογία επαγγελμάτων, όπως τα ΤΑΞΙ, τα μικρά φορτηγά Δ.Χ., τα περίπτερα κλπ, με την ένταξή τους στο λογιστικό προσδιορισμό και τις ταμειακές μηχανές, για λόγους δήθεν ίσης φορολογικής αντιμετώπισης.
Ο λογιστικός προσδιορισμός και οι αποδείξεις δεν έχουν κανένα νόημα και δεν οδηγούν σε καμία φορολογική δικαιοσύνη, αν δε συνοδεύονται από :

20.000€ αφορολόγητο όριο για όλους, 40.000€ για όλη την οικογένεια.
Κατάργηση του ΦΠΑ, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
Κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα.
Κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος των ανέλεγκτων χρήσεων και των εκβιαστικών κλεισιμάτων .
Αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου των ΑΕ, στο 45%.

Συγχρόνως δίνουν ΑΠΛΟΧΕΡΑ νέες φοροαπαλλαγές και νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο .
Μειώνουν στο 20% τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου .
Επιβραβεύουν τους κεφαλαιούχους που χρόνια τώρα στέλνουν και ξεπλένουν τα λεφτά τους στις τράπεζες της Ελβετίας στο όνομα του επαναπατρισμού κεφαλαίου.
Δίνουν και αλλά κέρδη στις τράπεζες με την εξαίρεση ενιαίας φορολόγησης των εσόδων από τόκους
Συνεχίζουν τις χαριστικές φοροελαφρύνσεις στους εφοπλιστές .
Δίνουν νέες φοροελαφρύνσεις με τη μορφή κινήτρων για έρευνα , διατήρηση θέσεων εργασίας, πράσινη ανάπτυξη κλπ .
Προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι ανακοινώνοντας μέτρα για χρηματοδότηση μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, για την εξόφληση οφειλών σε δημόσιο – ασφαλιστικά ταμεία – προμηθευτές. Στην πραγματικότητα ενισχύουν πάλι τις τράπεζες με ζεστό χρήμα.
Προσπαθούν να κλείσουν τις τρύπες και τα ελλείμματα του δημοσίου και των ασφαλιστικών οργανισμών και στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους θα μείνουν τα χρέη και τα δάνεια, που σε περίοδο κρίσης και πτώσης του τζίρου είναι θηλιά στο λαιμό τους.
Στην ίδια κατεύθυνση είναι και οι ρυθμίσεις για την εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών, γιατί εξισώνουν την εισφοροδιαφυγή των μεγαλοεργοδοτών με την αδυναμία των μικρών ΕΒΕ που δεν έχουν να πληρώσουν και μένουν ακάλυπτοι.

Συνάδελφοι – σες,

Η Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε που εκφράζει τα συμφέροντα των μικρών και αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων – Αυτοκινητιστών καταγγέλλει τα νέα φορολογικά μέτρα και καλεί το Σ.Κ. να οργανώσει την πάλη του σε κοινό μέτωπο με τις αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της αντιλαϊκής - φιλομονοπωλιακής πολιτικής, και να στηρίξει το αγωνιστικό πλαίσιο αιτημάτων της ΠΑΣΕΒΕ , παραμερίζοντας τις συμβιβασμένες Συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ, που με τη συμμετοχή τους στο στημένο κοινωνικό διάλογο αφού έκαναν ότι μπορούσαν για να διευκολύνουν την κυβέρνηση στην προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων , σήμερα εκτιμούν ότι βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ
ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΗ 2010 ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 7.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΚΦΑ