Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Κ.Φ.Α

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ Β.Ε.Α
ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΗ 2010


Πραγματοποιήθηκε η ΓΣ της ΕΚΦΑ , η επιστολή που λάβατε είχε την ημερησία διάταξη .
Αφού διαπιστώθηκε η απαρτία ορίστηκε από την ΓΣ προεδρείο με τους Παππάς Κώστα και Αλεξίου Γεωργία. Οι ομιλίες των παρατηρητών και καλεσμένων.
Ο Αντωναρόπουλος Δημήτρης - ο πρώην πρόεδρος της Π.Ο.Φ- έδωσε την ανάγλυφη πορεία της φωτογραφίας ειδικών προδιαγραφών και επέστησε για άλλη μια φορά την προσοχή στην ποιότητα της δουλειάς μας .
Ο Πρόεδρος της ΠΟΦ Αλεξίου Κώστας ενημέρωσε την Γενική Συνέλευση για την πανελλαδική πορεία του κλάδου και σκέψεις που κάνει η Ομοσπονδία για πιστοποίηση εργασιών μας μέσω ΟΕΕΚ.
Ο εκπρόσωπος της ΟΒΣΑ Γαλανόπουλος Παν. αναφέρθηκε στα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα των ΜΜΕ που καθώς αυτά μεγαλώνουν πρέπει να απαιτήσουν οι επαγγελματίες μέτρα κατά των αυξήσεων των ορίων ηλικίας ,των ασφαλίστρων για το αφορολόγητο όριο κ.α
Παραβρέθηκε ο επίτιμος Πρόεδρος ΕΚΦΑ Μωραίτης Στέλιος που έκανε προσφορά στα μέλη τα δύο βιβλία του.
Γνωρίσαμε και τα νέα μέλη του Σωματείου .
Εκ μέρους του ΔΣ ο πρόεδρος Διαμαντόπουλος διάβασε την εισήγηση.
Ο ταμίας Ευθύμης Μωυσιαδης κατέθεσε τον οικονομικό απολογισμό
Στην εισήγηση έγινε αναφορά στα γενικά και ειδικά προβλήματα του κλάδου. Ο προβληματισμός στο θέμα των υψηλών εισφορών στο ΟΑΕΕ το ασφαλιστικό η συνολική οικονομική κατάσταση απέδειξαν ότι ο κλάδος μας πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση για να μην περάσει η επίθεση που γίνεται εις βάρος των ΕΒΕ από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική.
Επίσης τονίστηκε η ανάγκη, τα κόμματα να λαμβάνουν υπόψη τους τις προτάσεις των συνδικαλιστικών φορέων.
Υπεβλήθησαν οι παρακάτω προτάσεις:
Η οργανωτική πρόταση για τομεακές ανέδειξε τριμελή επιτροπή τους :Τσιάπα Ζήκο Τσέλιο Γιώργο και Αμβράζη Σταυρούλα όπου θα συντονίζουν την διεξαγωγή τοπικών συσκέψεων σε πέντε τομείς .
Η πολιτιστική πρόταση με υπεύθυνους τους Αλεβίζο Μιχάλη ,Κοντανά Παν, και Γεωργίου Βάσω που θα προτείνουν και θα επιμεληθούν πολιτιστική δραστηριότητα για την ΕΚΦΑ έγινε δεκτή από την ΓΣ.
Έγινε πρόταση από τον Αλεβίζο Μ. για τρίπτυχο κωδικοποιημένο συμβόλαιο εργασιών που θα διερευνηθεί από την ΠΟΦ για πανελλαδική προώθηση.
Η πρόταση Διαμαντόπουλου για προπληρωμένο ‘παράβολο’ που αφορά βιομετρικές φωτογραφίες ετέθη στην ΠΟΦ για διερεύνηση .
Αναδείχτηκε η ανάγκη για έκτακτες γενικές συνελεύσεις με θέματα όπως τα Πνευματικά Δικαιώματα.
Το σώμα ομόφωνα ενέκρινε τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό.
Το Δ Σ δεσμεύτηκε να προωθήσει θεσμικά και αγωνιστικά τα προβλήματα του κλάδου μας .

Ευχές για Καλό Πάσχα


Για την ενημέρωση σας
Ο Γ. Γραμματέας

Αργυροκαστρίτης Ιωάννης