Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΒΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΗ

Αθήνα 6 Απρίλη 2010



Η ΟΒΣΑ καλεί τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες – εμπόρους – αυτοκινητιστές να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση την ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΗ 2010 & ώρα 7:30 μ.μ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στη συγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ μαζί με το ΠΑΜΕ, ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο κυριολεκτικά ληστεύεται το εισόδημα των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, την ίδια στιγμή που μειώνεται η φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο.
Αυτά τα μέτρα παίρνονται σε μια περίοδο μεσούσης της καπιταλιστικής κρίσης, όπου τα μικρά μαγαζιά, οι επαγγελματίες – βιοτέχνες και αυτοκινητιστές στενάζουν κάτω από το βάρος των πολυκαταστημάτων- των μεγαλοκατασκευαστών, της συνθήκης Μπολκεστάϊν και της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων.
Αυτά τα μέτρα θα δώσουν ακόμη ένα δυνατό χτύπημα στους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες, θα επιταχύνουν το κλείσιμο εκατοντάδων μαγαζιών.

Με την αύξηση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου στα καύσιμα αφαιρούν εισόδημα και προσθέτουν νέα φορολογικά βάρη στα λαϊκά στρώματα .

• Μειώνουν ουσιαστικά στις 6.000€ το αφορολόγητο όριο και για το υπόλοιπο μέχρι τις 12.000€, προσπαθούν να μας κάνουν κυνηγούς αποδείξεων.
• Συνεχίζουν το σύστημα των ανέλεγκτων χρήσεων και των κλεισιμάτων, που τώρα το ονόμασαν αυτοπεραίωση που οδηγεί σε αναδρομική φορολόγηση και εκβιασμό των μικροεπαγγελματοβιοτεχνών, με το μπαμπούλα του ελέγχου.
• Επιβαρύνουν με φόρο πολυτελείας 10% κλάδους της βιοτεχνίας (δέρμα, αργυροχρυσοχόους) χωρίς να υπολογίζουν ότι είναι κλάδοι που λόγω της κρίσης και του κατακλυσμού των εισαγωγών κινδυνεύουν με αφανισμό.
• Αυξάνουν υπέρογκα τη φορολογία επαγγελμάτων, όπως τα ΤΑΞΙ, τα μικρά φορτηγά Δ.Χ., τα περίπτερα κλπ, με την ένταξή τους στο λογιστικό προσδιορισμό και τις ταμειακές μηχανές, για λόγους δήθεν ίσης φορολογικής αντιμετώπισης.

Συγχρόνως δίνουν ΑΠΛΟΧΕΡΑ νέες φοροαπαλλαγές και νέα προνόμια
στο μεγάλο κεφάλαιο .

• Μειώνουν στο 20% τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου .
• Επιβραβεύουν τους κεφαλαιούχους που χρόνια τώρα στέλνουν και ξεπλένουν τα λεφτά τους στις τράπεζες της Ελβετίας στο όνομα του επαναπατρισμού κεφαλαίου.
• Δίνουν και αλλά κέρδη στις τράπεζες με την εξαίρεση ενιαίας φορολόγησης των εσόδων από τόκους
• Συνεχίζουν τις χαριστικές φοροελαφρύνσεις στους εφοπλιστές .

Καταγγέλλουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ που ουσιαστικά συμφωνούν με το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο ληστεύονται οι επαγγελματοβιοτέχνες και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα.
Η ομοσπονδία μας μέσα από τη ΠΑΣΕΒΕ και σε συνεργασία με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ και την αγροτιά με τη ΠΑΣΥ, έχουμε τη δυνατότητα με τους αγώνες μας να βάλουμε εμπόδια σ’αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και να έχουμε κατακτήσεις.

Διεκδικούμε:

20.000€ αφορολόγητο όριο για όλους, 40.000€ για όλη την οικογένεια.

Κατάργηση του ΦΠΑ, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα.

Κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος των ανέλεγκτων χρήσεων και των εκβιαστικών κλεισιμάτων .

Αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου των ΑΕ, στο 45%.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ
ΠΕΜΠΤΗ 8
ΑΠΡΙΛΗ 2010
7:30μμ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
6:30 το απόγευμα στη ΠΛ. Κάνιγγος.