Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΚΦΑ - ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

Στα πλαίσια της κατεύθυνσης της Ομοσπονδίας μας (ΟΒΣΑ) το ΔΣ της ΕΚΦΑ
καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ την Πέμπτη 22 Απρίλη

Δεν πάει άλλο, διέξοδος μόνο με τους αγώνες μας

Συνάδελφοι -σες
Κάθε μέρα που περνά ένα νέο μέτρο σε βάρος μας έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα. Η κυβέρνηση με την ενεργή στήριξη ΝΔ και ΛΑΟΣ, ακολουθώντας τις επιλογες της ΕΕ που από κοινού συναποφάσισαν έχουν εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση σε όποιο λαϊκό κοινωνικό δικαίωμα έχει απομείνει.
Με τον εκβιασμό για την κάλυψη των ελλειμμάτων που οι πολιτικές διαρκούς ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρήσεων δημιούργησαν, απαιτούν να σκύψουμε το κεφάλι και να αποδεχτούμε τις πολιτικές επιλογές που παίρνουν ακόμη περισσότερα από τα λαϊκά στρώματα ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το μεγάλο κεφάλαιο στο όνομα της ανταγωνιστικότητάς του.
Το φαινόμενο ούτε μόνο ελληνικό είναι ούτε και νέο. Με αντίστοιχα επιχειρήματα οι ίδιες ακριβώς πολιτικές εφαρμόζονται στο σύνολο της ΕΕ. Πρόκειται ακριβώς για τις αποφάσεις που έχουν παρθεί εδώ και χρόνια μέσα από σειρά συνθηκών (Μάαστριχτ, Λισσαβώνα κλπ) κι έχουν συμπληρωθεί κι εξειδικευτεί με κατά καιρούς συναντήσεις κορυφής της ΕΕ κι άλλων επιτελείων της και που με αφορμή την κρίση βρέθηκε μιας πρώτης τάξης ευκαιρία ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων που ως τώρα καθυστερούσαν.
Το λέμε και πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους : Η κρίση τους θα περάσει, τα αντιλαϊκά μέτρα θα μείνουν, κύριος στόχος τους είναι να φτηνήνουν την τιμή της εργατικής δύναμης, με το ξεπερασμα της κρίσης -σε ότι αφορά τους ΕΒΕ- θα έχουν καταφέρει να βγάλουν από τη μέση ένα σημαντικό μέρος των μικρών και πολύ μικρών ανταγωνιστών τους επαγγελματιών κι εμπόρων, αυξάνοντας τα μερίδια των μονοπωλιακών ομίλων στην αγορά.
Πρόκειται για πρόκληση η προσπάθεια που καταβάλεται ώστε να πεισθεί ο λαός πως συνέννοχοι στα ελλείματα είναι οι εργαζόμενοι και οι (καταχρεωμένοι στην πλειοψηφία τους) μικροί ΕΒΕ στους οποίους ανήκει ουσιαστικά το σύνολο του φωτογραφικού κλάδου. Μας επιτίθενται με νέα φορολογικά μέτρα, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, χειροτέρευση των κοινωνικών παροχών κλπ, τη στιγμή που αφήνουν άθικτα τα ιλλιγγιώδη κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, μειώνουν την έτσι κι αλλιώς αμελητέα φορολογία τους αλλά ούτε κι απαιτούν τα πάνω από 15δις ευρώ βεβαιωμένων φόρων που χρωστάνε. Σε αυτά αν προσθέσουμε τα δεκάδες δις δημόσιου χρήματος που δίνονται με τα διάφορα πακέτα στήριξης που με τον ένα ή άλλο τρόπο μοιράζονται επίσης στους ίδιους ομίλους και τις τράπεζες, εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε και το ποιος κερδίζει τελικά από την κρίση και το ποιος καλείται για άλλη μια φορά να πληρώσει.
Αυτές τις μέρες βγαίνουν στη δημοσιότητα τα νέα μέτρα για το ασφαλιστικό. Εδώ η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη. Οι ίδιοι (οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις με την καθοδήγηση τις τελευταίες δεκαετίες και της ΕΕ) που με τις πολιτικές τους αποφάσεις (παράδοση των αποθεματικών των ταμείων επί 30 χρόνια άτοκα στις τράπεζες, στη συνέχεια τζογάρισμά τους στο χρηματιστήριο με τεράστιες απώλειες, ενίσχυση της μαύρης εργασίας, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, χάρισμα των χρεών των μεγαλοωφειλετών, άρνηση του ίδιου του κράτους να πληρώσει τις θεσμοθετημένες εισφορές του στα ταμεία κλπ) ευθύνονται για το οικονομικό αδιέξοδο των ταμείων, έρχονται σήμερα να κλάψουν πάνω από το πτώμα για το οποίο είναι υπεύθυνοι. Στην ουσία αυτά που θέλουν να περάσουν τι είναι; σταδιακή απαλλαγή εργοδοτών και κράτους από εισφορές, αύξηση του εργάσιμου βίου ως και στα 50 χρόνια προκειμένου κάποιος να καταφέρει να έχει σύνταξη, κι αυτή με χειρότερους όρους ακόμη κι απο τις ήδη πολύ χαμηλές σημερινές, ουσιαστικά δηλαδή θα είναι αδύνατο να πάρει κάποιος σύνταξη αν συνυπολογίσουμε το πότε κάποιος μπαίνει στην παραγωγή, χρόνια ανεργίας κλπ, κι αυτό με την προϋπόθεση οτι όταν δουλεύει θα έχει πλήρες ωράριο και θα ασφαλίζεται κανονικά, αν είναι ΕΒΕ θα καλύπτει κανονικά τις εισφορές του κλπ. Αν σε αυτά συνυπολογίσουμε την απαξίωση του τομέα της δημόσιας υγείας και πρόνοιας μπορούμε να έχουμε μια πρώτη συνολικότερη εικόνα.

Συνάδελφοι -σες
Η επίθεση που δεχόμαστε είναι καταιγιστική. Δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο για εφησυχασμό. Στην οργανωμένη τους επίθεση πρέπει να πάρουν οργανωμένη απάντηση. Η θέση μας είναι δίπλα στους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που επίσης θίγονται. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες βάζουν πλάτη είτε αρνούμενες να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης του αγώνα που χρειάζεται, είτε ακόμη και βρίσκοντας “θετικά στοιχεία” στα μέτρα που παίρνονται σε βάρος μας. Επίτηδες κωλυσιεργούν, ο υπονομευτικός ρόλος τους σήμερα φαίνεται πιο καθαρά απο ποτέ άλλοτε.
Υπερασπίζουμε τα εναπομείναντα δικαιώματά μας, διεκδικούμε τον τεράστιο πλούτο που έτσι κι αλλιώς κι εμείς παράγουμε. Καμία θυσία προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους οι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση. Δε θα αρκεστούν σε όσα πάρουν τώρα, σύντομα θα πρέπει να θυσιάσουμε ακόμη περισσότερα για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία τους και ξανά πάλι σε ένα δρόμο δίχως προοπτική. Σε μια κατεύθυνση όλοι να γίνουμε φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό.

Οι φωτογράφοι συμμετέχουμε με κάθε τρόπο, παίρνοντας μαζί και τις οικογένειές μας, άλλους συναδέλφους κι επαγγελματίες την Πέμπτη 22/4 στις 10.30 στην Πλατεία Κάνιγγος στη συγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ στηρίζοντας το πλαίσιό της.

Διεκδικούμε:
20.000€ αφορολόγητο ατομικό εισόδημα, 40.000€ για την οικογένεια, προσαυξανόμενο κατά 5.000 € για κάθε παιδί.
Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
Κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα.
Κατάργηση των Δημοτικών τελών και της Δημοτικής φορολογίας.
Κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος των ανέλεγκτων χρήσεων και των εκβιαστικών κλεισιμάτων .
Αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%.
Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10%.
Κατώτερη σύνταξη στα 1150 €.
Μέτρα προστασίας της βιοτεχνικής παραγωγής από τα εισαγόμενα προϊόντα.
Περιορισμός της δημιουργίας και επέκτασης πολυκαταστημάτων τα οποία ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια σε κάθε γειτονιά.
Να πάρει μέτρα το κράτος για την οικοδομική αναθέρμανση και την ανέγερση λαϊκών κατοικιών, σχολείων – νοσοκομείων κλπ.
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
Θέσπιση επιδόματος ανεργίας στο 80% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη για τους μικρούς ΕΒΕ και τους αυτοαπασχολούμενους που οδηγούνται στην χρεοκοπία.

Το ΔΣ της ΕΚΦΑ