Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

1 ΜΑΗ

Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση
Επαγγελματιών – Βιοτεχνών - Εμπόρων

Συνάδελφοι

Συνάδελφοι
Αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες ,βιοτέχνες ,μικροί έμποροι

Η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ σας καλεί να δώσουμε και φέτος το παρόν στις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις τιμής και δόξας στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης .
Να δώσουμε το μήνυμα της συστρατευσης και της κοινής πάλης με τις ανυπότακτες και αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζόμενων , με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο .
Με τη μαζική παρουσία μας να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα κλιμάκωσης των αγώνων για την απόκρουση της αντιλαϊκής καταιγίδας που βρίσκεται σε εξέλιξη.
ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 1ΜΑΗ σε περίοδο κρίσης , σε περίοδο που χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι βλέπουν τη δουλειά , το τζίρο , το εισόδημα να μειώνεται , τα χρέη να πολλαπλασιάζονται ,ο κίνδυνος του κλεισίματος να είναι ορατός .
ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 1 ΜΑΗ σε μια περίοδο που συντελείται μια άνευ προηγουμένου σαρωτική επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις, που απαίτησαν μακρόχρονους, σκληρούς και αιματηρούς αγώνες .

1. Ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης κατεδαφίζεται, μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, περιορίζουν δραστικά τις ιατροφαρμακευτικές παροχές.
2. Η νέα φοροεπιδρομή βρίσκεται σε εξέλιξη, με την αύξηση του ΦΠΑ και με την ουσιαστική μείωση του αφορολόγητου .
3. Ολόκληροι κλάδοι παραδίδονται στο μεγάλο κεφάλαιο , μέσα από τη λεγόμενη απελευθέρωση των επαγγελμάτων ( ταξί ,φορτηγά , ηλεκτρολόγοι κλπ ) .
4. Χιλιάδες μικρομάγαζα κλείνουν , μη μπορώντας να αντέξουν στην πίεση που δέχονται από τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές αλυσίδες .
5. Το ήδη πενιχρό οικογενειακό, λαϊκό εισόδημα συρρικνώνεται με αποτέλεσμα να πέφτει κατακόρυφα η λαϊκή κατανάλωση .
6. Εμπορευματοποιείται παραπέρα η Υγεία, με συνέπεια να δαπανάμε ολοένα και περισσότερα χρήματα για ανάγκες σε περίθαλψη, φάρμακο, πρόληψη και θεραπεία.
7. Ιδιωτικοποιείται και υποβαθμίζεται η δημόσια ΠΑΙΔΕΙΑ
Την ίδια στιγμή για την πλουτοκρατία υπάρχουν προνόμια , φοροελαφρυνση και νέες επιδοτήσεις

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,
Απέναντί μας έχουμε ένα αντιλαϊκό, αντεργατικό μπλοκ δυνάμεων που αποτελείται από κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ, κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Λένε ψέματα ότι τα μέτρα είναι προσωρινά ότι είναι αναγκαία για το καλό του τόπου και ότι είναι πατριωτικό καθήκον η στήριξη αυτής της πολιτικής.
Λένε ψέματα ότι δεν υπάρχουν λεφτά, όταν η πλουτοκρατία καταγράφει συνεχή άνοδο κερδών
Τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί από καιρό από το κεφάλαιο, την ΕΕ και τα κόμματά τους, στόχος των μέτρων να πολλαπλασιάσουν τα υπερκέρδη τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι . Αξιοποιούν το μούδιασμα που υπάρχει σε πλατιές, λαϊκές μάζες από τη δημοσιονομική τρομοκρατία που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, αστικά ΜΜΕ και διάφοροι χρυσοπληρωμένοι οικονομικοί "αναλυτές".

Στόχος των μέτρων είναι το ξεπέρασμα της κρίσης προς όφελος της πλουτοκρατίας .
Είναι στο χέρι της εργατικής τάξης και του αγωνιστικού κινήματος των αυτοαπασχολούμενων το φρενάρισμα και η ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης που βιώνουμε έχει χρεοκοπήσει. Δεν υπάρχει περιθώριο για μικροβελτιώσεις. Η όποια δυνατότητα παραχωρήσεων υπήρχε στο παρελθόν έχει περιοριστεί ασφυκτικά. Κίνητρο της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι το κέρδος και μόνο το κέρδος της πλουτοκρατίας

Σήμερα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις για μόνιμη σταθερή δουλειά, μειωμένο ωράριο, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές, όπως Υγεία, μόρφωση, λαϊκή στέγη, πολιτισμό, αθλητισμό, περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών. Απαιτείται ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, που όλοι θα δουλεύουν με δικαιώματα με μοναδικό στόχο η παραγωγή να τίθεται εξ ολοκλήρου στην υπηρεσία των αναγκών μας. Μια κοινωνία χωρίς μονοπώλια, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να συστρατευτουν με τις αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζόμενων με το ΠΑΜΕ .
Με την κοινή δράση και τη συμμαχία μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην πολιτική που μας αφανίζει .

Μην περιμένεις άλλο. Οι θυσίες που απαιτεί η πάλη είναι πολλαπλάσια λιγότερες από τις θυσίες που απαιτεί η πλουτοκρατία και θα γίνουν ακόμα λιγότερες όσο οι αγώνες θα γίνονται μαζικότεροι, και πιο μαχητικοί .
Παραγκώνισε και περιθωριοποίησε τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Αυτούς που έχουν κάνει ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να υλοποιηθούν οι φιλομονοπωλιακές πολιτικές χωρίς λαϊκές αντιδράσεις
Όλοι στη μάχη, όλοι στους δρόμους!
Καμία θυσία για την πλουτοκρατία!



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ
1 ΜΑΗ 2010
ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ Ελλάδα

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Στις 10 το πρωί στη ΠΛ. Κάνιγγος

Υπεύθυνος για την ανάρτηση
Σαχινίδης Στάθης
Σύμβουλος ΕΚΦΑ