Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΒΣΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/6/2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 23/6/2010

Η Ομοσπονδία μας, καλεί με το πλαίσιο πάλης της Π.Α.Σ.ΕΒΕ, όλους τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, να συμμετέχουν μαζικά στην Συγκέντρωση στην Ομόνοια, την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Ιουνίου 2010 και ώρα 10 το πρωί μαζί με το ΠΑΜΕ ενάντια:

• Στην κατεδάφιση του Ασφαλιστικού μας συστήματος, την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας και Πρόνοιας.
• Στην πολιτική που κλείνει τα μαγαζιά μας, συρρικνώνει το εισόδημά μας, που μετατρέπει τα παιδιά μας σε σύγχρονους σκλάβους στην υπηρεσία των μεγάλων επιχειρήσεων, των μονοπωλίων.

Συνάδελφοι – σες,

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μαζί με όλα τα κόμματα της πλουτοκρατίας Ν.Δ και ΛΑΟΣ, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και το ΔΝΤ, επιχειρούν μία πρωτοφανή και βάρβαρη επέλαση στα δικαιώματά μας, ισοπεδώνουν όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Λένε ψέματα, ότι δεν υπάρχουν χρήματα και ότι αυτά τα μέτρα παίρνονται για την κάλυψη των ελλειμμάτων. Όταν πρόκειται να ενισχύσουν τις Τράπεζες, το μεγάλο κεφάλαιο βρίσκουν χρήματα.

Αυτά τα μέτρα παίρνονται για να ενισχυθεί η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, στον οξύ καπιταλιστικό ανταγωνισμό. Τα ίδια μέτρα έχουν παρθεί ή παίρνονται και στα άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής ΄Ένωσης.

Στον τόπο μας, τα προηγούμενα χρόνια αλλά και σήμερα παρήχθη και παράγεται άφθονος πλούτος, ικανός να καλύψει όλες τις λαϊκές ανάγκες.

Με τα ελλείμματα και τη χρεοκοπία επιχειρούν να τρομοκρατήσουν το λαϊκό κίνημα, να το υποτάξουν ιδεολογικά και πολιτικά, να συναινέσει αυτό στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Τα ελλείμματα είναι κλεμμένος λαϊκός πλούτος, που οι κυβερνήσεις τα έδωσαν στο μεγάλο κεφάλαιο με μορφή παροχών και επιδομάτων, φοροαπαλλαγών, με Νατοϊκά εξοπλιστικά προγράμματα, με αποπληρωμή τόκων για δάνεια προς όφελος των μονοπωλίων. Είναι ο πλούτος από τη δουλειά των λαϊκών στρωμάτων, που έχει συγκεντρώσει η πλουτοκρατία.

• Καμία εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση και στα κόμματα του Ευρωπαϊκού μονόδρομου. Ο δρόμος που ακολουθούν σημαίνει μεγαλύτερα κέρδη για τα μονοπώλια, φτώχεια και δυστυχία για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

• Καμία εμπιστοσύνη στις ηγεσίες του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ που βάζουν πλάτη στο πέρασμα της Αντιλαϊκής πολιτικής, που θεοποιούν την πολιτική του ανταγωνισμού.


Επιβάλλετε να τις αποδυναμώσουμε και να ενισχύσουμε την Π.Α.Σ.ΕΒΕ για να είναι πιο αποτελεσματικοί οι Αγώνες μας.

Οι Αγώνες μας, μαζί με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ, τη μικρομεσαία αγροτιά και την ΠΑΣΥ μπορούν να βάλουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, μπορούν να επιβάλλουν την ανάκληση όλων των αντιασφαλιστικών και αντιλαϊκών νόμων, να χαράξουν ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης που τον παραγόμενο πλούτο δεν θα τον ιδιοποιείται μία χούφτα πλουτοκράτες αλλά θα χρησιμεύει για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες.
Κατώτερη σύνταξη στα 1.120€
Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.
Κατάργηση των εισφορών για την Υγεία.
Χρηματοδότηση του Ταμείου μας, στα 2/3 των εξόδων από τον κρατικό Προϋπολογισμό.




ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ !!

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
9:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ