Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΒΣΑ ΓΙΑ ΠΑΣΕΒΕ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 29 ΙΟΥΝΗ 2010

Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση
Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων




ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΡΟΛΑ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ !!
Συνάδελφοι Επαγγελματίες – Βιοτέχνες – Έμποροι – αυτοκινητιστές

Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Σωματεία, κάθε Αυτοαπασχολούμενο, κάθε Επαγγελματία, Βιοτέχνη, Έμπορο, να συμμετέχει δυναμικά και μαζικά την ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΗ 2010 στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις για την απόκρουση της νέας αντιασφαλιστικής λαίλαπας.
Μαζί με τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ. Με τον ενωμένο αγώνα μας, να αντισταθούμε στην επίθεση που εξαπέλυσαν ενάντια μας τα μονοπώλια και τα κόμματά τους, η κυβέρνηση και η Ε.Ε.

 Κατεδαφίζουν την Κοινωνική Ασφάλιση που κατακτήθηκε με Αγώνες και θυσίες και μειώνουν τις συντάξεις σχεδόν στο μισό.
Καταργούν την σύνταξη στα 65 με 35 χρόνια ασφάλιση . Στόχος τους είναι να δουλεύουμε μέχρι τα 70.
Η σύνταξη, γίνεται άπιαστο όνειρο για τις νεότερες ηλικίες, που δεν πρόκειται ποτέ να εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να πάρουν μια στοιχειώδη σύνταξη.
Μειώνουν δραστικά την κρατική χρηματοδότηση, συνειδητά καταδικάζουν τον ΟΑΕΕ στην χρεοκοπία, προσπαθούν να φορτώσουν τη ευθύνη στους ασφαλισμένους που ασφυκτιούν κάτω από το βάρος της μονοπώλησης και της οικονομικής κρίσης.

Τα δισεκατομμύρια που πληρώσαμε και πληρώνουμε στα ασφαλιστικά Ταμεία, καταλήγουν στις τσέπες των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των μεγαλεμπόρων. Το κέρδη τους υπερασπίζονται, όταν μιλάνε για τα ελλείμματα. Αυτούς θέλουν να προστατέψουν, όταν μιλάνε για κίνδυνο χρεοκοπίας της οικονομίας.

Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη για τα χρέη και τα ελλείμματα που δημιούργησαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.
Τα μέτρα για το ασφαλιστικό σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας, τη μείωση μισθών και συντάξεων καταδικάζουν σε εξαθλίωση και χρεοκοπία τα λαϊκά στρώματα, εργαζόμενους και μικρούς ΕΒΕ.

Δεν κινδυνεύει ο τζίρος των καταστημάτων από τις απεργίες, συρρικνώνεται από την επέκταση των πολυκαταστημάτων και των σουπερμάρκετ.
Το μέλλον μας είναι υποθηκευμένο στα πλαίσια της κυριαρχίας των μονοπωλίων. Οι αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μας έφτασαν σε αυτά τα χάλια. Σήμερα πληρώνουμε τον λογαριασμό της συμφωνίας του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ.

Καταδικάζουμε την συμβιβαστική πολιτική της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Όπως τα προηγούμενα χρόνια ανακάλυπταν «επιχειρηματικές ευκαιρίες» για τους αυτοαπασχολούμενους στην πολιτική της ΕΕ, έτσι και σήμερα βρίσκουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα «αναγκαία». Φοβούνται τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες.

Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Σωματεία και όλους τους αυτοαπασχολούμενους, σε ξεσηκωμό, για να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έγκλημα.
Να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες Συνδικαλιστικές ηγεσίες που με τη στάση τους στηρίζουν την κυβέρνηση, και να δώσουν Αγωνιστικό παρόν μαζί με τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ,
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ!
ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΡΟΛΑ