Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Α.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


* Επισυνάπτουμε δελτίο τύπου ΓΣΕΒΕΕ -ΠΑΣΕΒΕ


Κινητοποιήσεις ΓΣΕΒΕΕ στις 29 Ιουνίου 2010


Το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ που συνεδρίασε στις 23 Ιουνίου 2010, αντιδρώντας στις νέες δυσμενέστερες εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, αποφάσισε να καλέσει τις Ομοσπονδίες της ΓΣΕΒΕΕ να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μαζί με την ΓΣΕΕ την Τρίτη στις 29 Ιουνίου 2010.
Οι τοπικές Ομοσπονδίες μπορούν να επιλέξουν και κατά περιοχή τον τρόπο κινητοποιήσεων που θεωρούν πιο αποτελεσματικό.
Η επιχειρηματική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι μια συμμετοχική διαδικασία εργοδοτών και εργαζομένων που δεν πρέπει να ναρκοθετείται με την διαμόρφωση ενός αβέβαιου και ιδιαίτερα επικίνδυνου ανασφαλούς περιβάλλοντος που προδιαγράφεται με το υπό διαμόρφωση Νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο για εργοδότες και εργαζομένους.
Η αναπτυξιακή διάσταση του Ασφαλιστικού δυστυχώς δεν λαμβάνεται υπʼ όψιν από την Κυβέρνηση. Θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις και στο οικονομικό αποτέλεσμα που όλοι προσδοκούμε, για να σταματήσει ο οικονομικός και κοινωνικός κατήφορος.
Μαζικά και δυναμικά πρέπει να περάσουμε στην κοινωνία και στην Κυβέρνηση το μήνυμα ώστε να σταματήσει η κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους Πρόνοιας και του Ασφαλιστικού. Ο αγώνας δεν σταματά στις 29 Ιουνίου. Θα συνεχισθεί μέχρι την ανατροπή των μέτρων.

Για την Αθήνα προσυγκέντρωση στην Καποδιστρίου 24 στις 11.00 το πρωί της Τρίτης.....................................................................................

Β.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π Α Σ Ε Β Ε

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ -ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ- ΕΜΠΟΡΩΝ


ΠΑΤΟΥΣΑ 3 ΑΘΗΝΑ 2103809327


ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΡΟΛΑ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ !!
Συνάδελφοι Επαγγελματίες – Βιοτέχνες – Έμποροι – αυτοκινητιστές

Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Σωματεία, κάθε Αυτοαπασχολούμενο, κάθε Επαγγελματία, Βιοτέχνη, Έμπορο, να συμμετέχει δυναμικά και μαζικά την ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΗ 2010 στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις για την απόκρουση της νέας αντιασφαλιστικής λαίλαπας.
Μαζί με τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ. Με τον ενωμένο αγώνα μας, να αντισταθούμε στην επίθεση που εξαπέλυσαν ενάντια μας τα μονοπώλια και τα κόμματά τους, η κυβέρνηση και η Ε.Ε.

 Κατεδαφίζουν την Κοινωνική Ασφάλιση που κατακτήθηκε με Αγώνες και θυσίες και μειώνουν τις συντάξεις σχεδόν στο μισό.
Καταργούν την σύνταξη στα 65 με 35 χρόνια ασφάλιση . Στόχος τους είναι να δουλεύουμε μέχρι τα 70.
Η σύνταξη, γίνεται άπιαστο όνειρο για τις νεότερες ηλικίες, που δεν πρόκειται ποτέ να εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να πάρουν μια στοιχειώδη σύνταξη.
Μειώνουν δραστικά την κρατική χρηματοδότηση, συνειδητά καταδικάζουν τον ΟΑΕΕ στην χρεοκοπία, προσπαθούν να φορτώσουν τη ευθύνη στους ασφαλισμένους που ασφυκτιούν κάτω από το βάρος της μονοπώλησης και της οικονομικής κρίσης.

Τα δισεκατομμύρια που πληρώσαμε και πληρώνουμε στα ασφαλιστικά Ταμεία, καταλήγουν στις τσέπες των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των μεγαλεμπόρων. Το κέρδη τους υπερασπίζονται, όταν μιλάνε για τα ελλείμματα. Αυτούς θέλουν να προστατέψουν, όταν μιλάνε για κίνδυνο χρεοκοπίας της οικονομίας.

Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη για τα χρέη και τα ελλείμματα που δημιούργησαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.
Τα μέτρα για το ασφαλιστικό σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας, τη μείωση μισθών και συντάξεων καταδικάζουν σε εξαθλίωση και χρεοκοπία τα λαϊκά στρώματα, εργαζόμενους και μικρούς ΕΒΕ.

Δεν κινδυνεύει ο τζίρος των καταστημάτων από τις απεργίες, συρρικνώνεται από την επέκταση των πολυκαταστημάτων και των σουπερμάρκετ.
Το μέλλον μας είναι υποθηκευμένο στα πλαίσια της κυριαρχίας των μονοπωλίων. Οι αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μας έφτασαν σε αυτά τα χάλια. Σήμερα πληρώνουμε τον λογαριασμό της συμφωνίας του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ.

Καταδικάζουμε την συμβιβαστική πολιτική της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Όπως τα προηγούμενα χρόνια ανακάλυπταν «επιχειρηματικές ευκαιρίες» για τους αυτοαπασχολούμενους στην πολιτική της ΕΕ, έτσι και σήμερα βρίσκουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα «αναγκαία». Φοβούνται τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες.

Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Σωματεία και όλους τους αυτοαπασχολούμενους, σε ξεσηκωμό, για να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έγκλημα.
Να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες Συνδικαλιστικές ηγεσίες που με τη στάση τους στηρίζουν την κυβέρνηση, και να δώσουν Αγωνιστικό παρόν μαζί με τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ,
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ!
ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΡΟΛΑ